1949'da Aydın'ın Köşk İlçesi'nde doğdu. İlkokulu İncirliova'nın Erbeyli Köyü'nde başlayıp, Muğla'da Koca Mustafa Efendi İlkokulu'nda bitirdi. Aynı kentin Turgut Reis Lisesi'nin orta kısmında başladığı eğitimine, Nevşehir Lisesi, ardından Uşak / Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu'nda sürdürdü. Bitmeyen serüveni UŞAK E.S.E.'nün tesviye bölümünü bitirerek nitelikli bir "zanaatkâr" olarak noktalamak isterken; kendini Ankara'da Özel Yükseliş Mimarlık, Mühendislik Yüksekokulu'nun İnşaat Bölümü'nde buldu. Böylece Özel yüksek okullar furyasının tam göbeğinde yaşadı bu serüveni.

Yükseliş'in eğitim faturalarını karşılayabilmek için teknik ressamlığa başladı. Akşam eğitimini sürdürdü. Ali Terzibaşıoğlu Proje Bürosu'nda başladığı iş savaşına HES Mühendislik ve DAPTA'da sürdürdü. Aynı yıllarda gazeteci olma isteği ailesi tarafından geri çevrildi. Yükseliş'in birkaç kimlik değişiminden sonra ANKARA Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi'nin ınşaat Fakültesi'ni bitirdi

Öğrencilik yıllarında Ankara'da yayımlanan "Başkent Dergisi'nde fotoğraf ve yazılarıyla; yine o yıllarda DEMOKRAT İZMİR Gazetesi ile HÜRRİYET Gazetesi'nde haber fotoğraflarına yer verildi. İlk şiiri 1995 yılında Yunanistan'daki ŞAFAK Kültür Sanat Dergisi'nde yayınlandı. Diğer yandan Minerva, Aksu, ızmir Karikatürcüler Derneği'nin yayın organında ve İzmir'in barış kitabı BARIŞ IRMAĞI'nda çizgilerine yer verildi Ürettiği fotoğraflar öykü kitaplarına kapak yapıldı. Seferihisar Belediyesi'nin düzenlediği foto-safari de 3.oldu.

Ürettiği düz yazı ve şiirler sırasıyla şu dergilerde yayınlandı: Şafak Kültür Sanat Dergisi, Istıranca Rüzgarı, Aksu, Aykırısanat, Çalı, Beş-parmak, Ardıçkuşu, Söylem, İmgelem, Kiraz, Akköy, İzmir İMO yayın organı, Berfin Bahar, Pirlerkondu, Simurğ, İspinoz, Çağdaş Kars ve Serhat Kars Gazeteleri, İzmir Haber Ekspres, Ege'de Yaşam Gazetesi, Sarı Zeybek, Mavi Dergi, Ağın Kültür Sanat Dergisi, Sağlık Dergisi, İlk Hedef Aktüel Kültür Sanat Gazetesi..

Serhat Kars Gazetesi'nde kısa ve uzun soluklu yazılarına, şiirlerine yer verildi. Bunlar: Kurtuluştan Kuruluşa 3 bölüm. İzmir Diyarbakır-Diyarbakır İzmir Kurtalan Ekspres, Çatıdaki Kim?, Körfez Maviliğinden Bozkır Yeşiline, şantiye Notları;sonradan 'şantiye Öyküleri'ne dönüştü; Sinsi ve Kanlı Savaş.

Bu güne dek İzmir İnş. Müh. Odası (İMO) sanat komisyonunda; 3 resim;
2 fotoğraf, 1 kez de karikatür sergisine katılımcı oldu.

2006'da İMO' dan ayrılan grup ile yeniden bir araya gelerek bu kez SİMGE'yi (Sanatçı İnşaat Mühendisleri Grubu Etkinlikleri) oluşturdular. SıMGE adı altında;3 kez şantiye Öyküleri'ni kitap haline getirerek sundular. Aynı çatı altında 3 fotoğraf,2 karikatür,1 kez de resim sergisi sundular...

SİMGE'den ayrılıp bireysel olarak fotoğraf ve suluboya resim sunumu yaptı. Edebiyatçılar ve Dil Derneği üyesi olup, KATIK YAŞAMA adlı bir şiir kitabı vardır. Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi'nde yer almıştır.