13 Ekim 2020

Kemalizm ve büyük ulusal önderimiz
Mustafa Kemal Atatürk...


Kıbrıs seçimleri, Maraş’ın kısmen açılması ve gelen uluslararası tepkiler ve Ermenistan Azerbaycan arasındaki gerilim gibi aslında bugün ülkemizi doğrudan ilgilendiren pek çok gelişme olmasına karşın, söz konusu MUSTAFA KEMAL ve KEMALİZM ise herhangi bir haberin benim açımdan haber değeri yoktur.

Önce şu ayrıntıyı paylaşayım sizlere, her siyaset yorumcusu düşüncelerini açıkça ve yüreklice kendisini takip eden takipçileri ile paylaşmalıdır. Bir bedeli olsa bile…

Dünyamızın bugün ulaştığı bilimsel gelişmelerin temelinde Avrupa orta çağda Engizisyon mahkemelerinde yakılacağını bile bile “Dünya yine dönüyor” diyen insanlara borçludur.

Ben de bugün açıkça ve yürekten söylüyorum:

Benim siyaseten tek bir kimliği var bundan böyle hiç bir siyasi parti ile ilişkim yok Ben KEMALİST’im, inanıyorum ki yakında bizim de Kemalist bir partimiz olacak, ancak amacımız iktidar olmak değil.

Amacımız ATAMIZIN ilkelerine sahip olup o büyük insana saldıran hainlere karşın mücadele etmek.
Şimdi Atamızın bize emanet ettiği şu sözleri sizlerle paylaşayım.

A) Umutsuz durumlar yoktur, Umutsuz insanlar vardır. Ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim.

B) Şayet bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı beklemeyin kurtarıcı siz olun.

C ) Zafer “Zafer benimdir” diyebilenindir, başarı ise “Başaracağım diyerek başlayan” sonunda “Başardım” diyenindir.

D) Tüm ülkemiz işgal edilmiş iken bile Atamız Suriye’den İstanbul’a dönerken “Toroslarda bir Yörük çadırında bir duman tütüyor ise ben bu ülkeden umut kesmem” demiştir.

Sevgili Atam bugün Anadolu’muzda yüzbinlerce Türk’ün evlerinde dumanlar tütüyor.

Kemalizmin ilkeleri;
Şüphesiz ki 6 ilkenin dışında, diğer ilkeler;

1) Tam bağımsızlık;
2) Ulusal egemenlik
3) Akılcılık ve bilimcilik
4) Gerçekçilik
5) Barışçılık
6) Çağdaşlık
7) Barışçılık
8) Evrensellik
9) Emperyalizm karşıtlığı
10) Eşitçilik
11) Ulusal birlik
12) ülke bütünlüğü.

Bu ilkelerin her biri ayrı ayrı değerlendirmek gerekir bu ilkeler doğrultusunda Türkiye’nin halen ülkemize çirkin saldırıları ile tanık olduğumuz Avrupa Birliği’nden derhal ve NATO’dan da süreç içinde çıkmamız gerekir, bu tam bağımsızlığın gereğidir.

Kemalizm’in en belirli ilkesi komşu ülkelerle çok sağlıklı ilişkiler kurması demektir.

Kemalizm kimsesizlerin kimsesi demektir.

Kemalizm Büyük Millet Meclisine koşulsuz bağımlılık demektir.

Öz olarak Kemalizm ve Atatürkçülük erdemdir.

Atamız yaşamı boyunca asla umutsuz olmamıştır. Oysa tanık oluyoruz ki kendilerini laik sözde Atatürkçü olarak tanımlayan bazı televizyon kanalları bu ülkenin gençlerinin umutsuzluğundan söz etmekteler ve ülkemizin en nitelikli gençlerini yurt dışına emperyalist ülkelere yönelmelerine sebep oluyorlar.

O televizyon kanalları, sizi uyarıyorum o gençlerimize Anadolu ’muzda ihtiyacımız var. Anadolu’muzun zen-ginliğini ilk keşfeden Kemalistler bir bozkır-dan yüksek bir uygarlık yaratmışlardır ve bugün Anadolu’muzun gençlerimizin gitmeye çalıştığı ülkelerden kat ve kat daha zengin bir coğrafyası vardır.

Son sözlerim; Önümüzdeki günlerde Kemalist bir parti mutlaka kurulmalıdır.  Ülkemizin bu partiye fazlası ile gereksinimi vardır. Bu parti mutlaka ülkemizdeki tüm siyasi partilerde tanık olduğumuz gibi iktidar arayışında olmamalıdır.  Görevi sadece Kemal Paşamıza yapılan alçak saldırıları püskürtmek olmalıdır. Kemalistlerin partisi çok yoğun katılımla kurulmalıdır.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Sayın Osman Akbaşak son yıllardaki yazılarımı topladı. İlgilenen dostlarım şuradan ulaşabilirler:
http://www.osmanakbasak.com/
Konuklarim/Orhan_Ayber/Orhan_Ayber_Yazilar.html