23 Ocak 2020

Anadolu zenginliğini yeniden keşfetmek, Uluslararası ilişkilerimiz...


Anadolu zenginliğini yeniden keşfetmek
Önce tespitler;

1) Anadolu’nun tarımsal zenginliği;
a) Hollanda’nın tamamından,
b) Fransa’nın tüm tarım potansiyelinden,
c) Almanya’nın tümünün tarımsal üretiminden daha zengindir.

2) Anadolu zenginliğini yeniden keşfetmek, Gazi Mustafa Kemal'in Anadolu’ya bakışı olarak değerlendiriyorum.

3) Ancak ülkemiz için bir başka ve çok önemli bir risk var. Oda küresel ısınma ki en fazla etkilenecek ülkelerden biride maalesef ülkemizdir.

4) Bu durumda Türkiye’nin gerçek çılgın projelere gereksinimi vardır bunlardan bir tanesi Karadeniz’e akan ve hatta orada yaşayan halkımızı olumsuz etkileyen Karadeniz sularını İç Anadolu’ya ulaştırmak Türkiye’nin çılgın projesidir ancak bu da eski devlet su işlerinin efsane kadrosunun tekrar göreve çağrılması ile mümkündür.

5) T.C. Ziraat Bankası derhal İstanbul’dan ayrılmalı, orada futbol kulüplerini borçlarını yapılandırması gibi görevlerden arındırılmalı ve merkezi Konya, Ankara ve diğer Anadolu kentlerine yönlendirilmeli.

6) Önümüzdeki yıllarda dünyamızı tehdit edecek en büyük tehlike açlıktır. Bütün ülkeler gıda ürünlerini başta buğday olmak üzere stratejik ürün olarak ilan etmeye hazırlanıyor, bu gerçeği göz ardı etmeyelim.

7) Ülkemizi bekleyen bir başka acı gerçekse; başta ABD emperyalizminin ülkemize zorla dayattığı siz hiçbir şey üretmeyin diyerek üreticilerimizi kahve köşelerine alıştıran çirkin uygulama en kısa zamanda engellenmez ise gelecekte üretim yeteneklerimizi kaybedebiliriz.

8) Ülkemizdeki yorumcular genellikle olaylara futbol penceresinden bakarak yorum yaparlar. Ülkemizde genellikle üç büyük takımdan söz edilir. Ancak sadece kendi kentlerinde taraftarı olan Sivasspor, Alanyaspor, Trabzonspor’un başarılarını Anadolu’nun anlamlı bir uyanışı olarak görüyorum.

Uluslararası ilişkilerimiz







Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan toplantı sona erdi.Bence bu toplantının tek galibi Rus devlet başkanı Putin oldu. Küresel gücünü diplomaside ustaca kullanma yeteneğine sahip. Şimdi şu günlerde 50. Davos toplantısı yapılıyor.

Burada benim tek ilgilendiğim daha önceki yazılarımda da söz ettiğim İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in ABD başkanına hitaben “Sen farkında değilsin ama dünya alev alev yanıyor” sözü oldu.

Bu fotoğraf çok şey ifade ediyor çünkü Sisi, Erdoğan ve Putin aynı karede yer aldı.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Sayın Osman Akbaşak son yıllardaki yazılarımı topladı. İlgilenen dostlarım şuradan ulaşabilirler:
http://www.osmanakbasak.com/
Konuklarim/Orhan_Ayber/Orhan_Ayber_Yazilar.html