24 Ağustos 2016
Tarihe notlar

Not - 1:

Ey ahâli, duyduk duymadık demeyin: İzmir merkezli Ege Bölgesi'nin (İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın ve ilçeleri) ekonomik çıkarları İstanbul'a peşkeş çekilmektedir! İstanbul'a yapılan yatırımların tümü, başta Ege Bölgesi olmak üzere, Anadolu'dan çalınmaktadır. Bu gaspın acı sonuçları anlaşıldığındaysa vakit geçmiş olacaktır. Amacım, tarihe not düşmek: Atatürk; "Ankara siyasi, İzmir ekonomik,  İstanbul ise kültür başkentleri olmalı" diyerek, sanayiyi Anadolu'ya yaymıştır -sebebini düşündünüz mü?..

Not - 2:

Yeryüzünde cehennem endişesi: Orta Doğu'yu kasıp kavuran, 50°'nin üzerinde ölçülen sıcaklar, önümüzdeki yıllarda daha da artacak... Washington Post gazetesi, bu yazın "küresel ısınmanın açılış perdesi" olabileceğini yazdı. Gelecek on yılda da "öldürücü sıcaklar ve su kıtlığı yaşanacak" deniyor. Sürekli artan dünya nüfusuna bu şartlar altında su yetiştirmek imkânsız görünüyor.

Elbette, acilen önlemler alınmaz ise ülkemiz de bu doğal afetlerden büyük zarar görecek. Kıyı bölgelerimiz yoğun göç alacak, tarım olumsuz etkilenecek, içme suyu sıkıntısı yaşanacak... "Peki, çözüm?" dediğinizi duyar gibiyim. Size bir kötü haberim daha var: Ne yazık ki asıl çözüm için geç bile kalındı ama bundan sonrası için hiç değilse felâketi geciktirmek adına yapılabilecekleri, detaylarıyla anlatmak üzere sonraki yazılarıma bırakıyorum.

Not - 3:

Siber saldırıların öneminden geçmiş yazılarımda bahsetmiştim. Yine önümüzdeki günlerde bu konuyu yeniden gündeme getireceğimi belirtmek isterim; çünkü başta ülkemiz olmak üzere, tüm dünya için çok büyük tehlike ve tehdit oluşturuyor.

Şimdilik bu kadar; akılcı ve barışçı çözümlerin üretildiği, güvenli yarınlarda görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalınız değerli okurlarım...