11 Mart 2016
ABD'nin "U" dönüşü...

ABD Dışişleri Bakan Sözcüsü John Kirby açıkladı: "Eğer Kürtler, özerk bir bölge isteyip istemediğimizi sorarlarsa, bunun yanıtı şöyle olacaktır: Biz; birleşik, bütün ve mezhep ayrımı gözetmeyen bir Suriye'ye inanıyoruz -siyahla beyaz kadar net."

Oysa daha bir hafta önce, ABD'nin B planı vardı. Rusya'nın ise bu konuda B planı diye bir şeyi olmadı, Suriye'nin ulusal bütünlüğü dışında hiçbir plan tanımıyor. Şimdi Orta Doğu'daki iki süper güç Suriye'nin ulusal bütünlüğü konusunda uzlaştığına göre, şu soruları dünyanın en kanlı örgütü ABD emperyalizmine soralım:

1. Suriye'de bundan beş yıl önce de,  mezhep farkı gözetmeyen bir yönetim varken, üstelik ülkede barış ve istikrar hakimken, neden bu savaşı çıkarttınız?! Ölen yüz binlerce insanın sorumluluğunu, utancını taşıyabiliyor musunuz; ya o ülkesini terkeden milyonlar, ya denizlerde boğulan binlerce insan, babalarına sarılarak "beni kurtar" diyen çocukların dramı?.. ABD emperyalizminin acıması da yoktur, vicdanı da  -sadece çıkarları vardır... Dünya, emperyalizmden kurtulmadıkça; insanlar, rahat yüzü göremeyecektir.

2. Bundan beş yıl önce, senin sözde müttefikin, sözde stratejik ortağın Türkiye ile Suriye çok iyi ilişkiler içindeydi, nerdeyse ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıyorlardı. Bu dostane ilişkiler sana battı mı, siyaseten yetersiz yöneticilerimizi nasıl kandırıp da Suriye'deki rejime düşman yaptınız?

Sonuç: Suriye'nin ulusal bütünlüğü sağlanırsa, mülteci krizi dahil tüm sorunlar aşılır.

Sizlere aynı gün haberleşmiş iki olayı yorumsuz olarak aktarmak istiyorum:

1. Yer, Avrupa Birliği Parlamentosu... Yunanistan'ın Altın Şafak Partisi üyesi: "Türkler, pis ve kirlidir. Oyun oynarken vahşi köpeklere benzerler, ama düşmanla savaşmak zorunda kalırlarsa kaçarlar." dedi.

2. Yer, İzmir; Kurtuluş Savaşımız'ın kutsal kenti: Ekonomi Üniversitesi'nde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a politika-iktisat dalında doktora unvanı veriliyor...

Anlayana sivrisinek saz , anlamayana davul zurna az.