16 Ekim 2015
AİHM kararı: Türkiye kazandı

Karara göre;
- 1915 olaylarının niteliği tartışmalıdır. Bu konuda alınmış bir yargı kararı yoktur.
- Bu açıdan da 1915’de yaşananlar, 2. Dünya Savaşı’nda yaşanan Yahudi soykırımından farklıdır.
- Konu, tarihçilerin tartışmaları gereken ve tartışmakta oldukları bir husustur. Dolayısıyla bu konuda parlamentolar ve mahkemeler karar veremez.
- 1915 olaylarının “soykırım” olarak nitelendirilemeyeceğinin savunulmasını yasaklamak ve bunu cezalandırmak, düşünce özgürlüğüne aykırıdır. Bu tür yasaklamalar ve cezalandırmalar AİHS’nin 17. maddesi kapsamında değerlendirilemez.

Şimdi ne olacak?
İsviçre Hükümeti bu karara karşı AİHM’i Büyük Dairesi nezdinde itiraz etmişti. 28 Ocak 2015 tarihinde Strazburg’da AİHM Büyük Dairesi’nde yapılan duruşmaya Doğu Perinçek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İsviçre ve onun safında Ermenistan Hükümeti temsilcileri katılmıştı.

AİHM Büyük Dairesi, 9 Temmuz 2015 günü nihai kararını verdi. Duruşmada Doğu Perinçek de hazır bulundu. Karar, Strazburg’da yapılan duruşmada dünya kamuoyuna açıklandı. Kararla İsviçre ve Ermenistan kaybetti. "Ermeni soykırımı iddiaları"nı reddetmek fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirildi. Böylece Ermeni olaylarının "Yahudi soykırımı" gibi bilimsel kesinlik taşımadığı tescillendi.

AİHM’in vereceği bu nihai karar, 42 Avrupa Konseyi üyesi devleti doğrudan, diğer devletleri ise uluslararası hukuk açısından bağlıyor. Karara göre:
- “Ermeni soykırımını tanıma” kararı alan devletler, bu parlamento kararlarını geri almak zorunda kalacak ve mevzuatlarında “Ermeni soykırımını inkar”ı suç kabul eden ve cezalandıran devletler, mevzuatlarını değiştirmek durumunda olacak.

AB Konseyi'nden bir ahlaksız teklif daha
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye'ye daha önce taahhüd ettikleri vize muafiyeti için yeni koşul ileri sürdü. Türkiye AB'ye mülteci göçünü azaltırsa ancak vize muafiyeti uygulanacakmış. 

Yani biz 2 milyon, 3 milyon, 4 milyon mülteci de gelse onların hepsini ülkemizde barındıracağız. AB'ye ise onların istediği kadar mülteci göndereceğiz. 

Sana bu ülkede haddini bildiren çıkar ama şimdilik seçim var kimse ilgilenmez herhalde senin saçmalarınla diyelim ancak ben yanıtlayacağım. Donald Efendi. Senin konseyinde bazı ülkeler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın zenginliklerini, tarihini ve namusunu acımasızca soydu. 

ABD'nin peşine takılıp bu göçün bir numaralı sorumlusu Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika ve Hollanda'dır. 

Soyulan ülkelerin insanlarının tek kara sınırı Türkiye'dir ve Ürdün'dür. 

Şimdi bize rüşvet verip, bu mültecilere bakmamızı istiyorsunuz. Sizler de utanma denen bir şey yok mu?

Merkel Türkiye'ye geliyor ama...
Merkel geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında "ben Türkiye'nin AB üyeliğine hep karşıydım hala da karşıyım, bunu Cumhurbaşkanı da biliyor" dedi. 
Sadece Almanya değil pek çok Avrupa ülkesi üyeliğimize karşı. Türk halkı da bunu biliyorda bizim istenmediğimiz ve gittikçe dağılmaya doğru giden bu birliğe girmeye neden bu kadar çabalıyoruz, anlamıyorum. 

Doğru dürüst anlatabilen olursa yorumunu bu sütunlarda paylaşırım.