04 Eylül 2015
Alman bakanın küstahlığı

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere diyor ki; mülteci kampları Türkiye'de açılmalı. Önerdiği şehir İzmir ve o mülteci kamplarında kim Avrupa kabul edilecek orada karar verilecek.

Yani bu kamplara özel laboratuvarlarla gelecekler, bulaşıcı hastalığı olmayanları, sağlam ve güçlüleri, fazla çocuğu olmayanları terörist gibi gözükmeyenleri AB'ye alacaklar, diğerlerini ülkemizde bırakacaklar.

Bu ülke Türkiye'nin sözde müttefiki olan bir ülke. Bakan efendi, sen önce Kandil'de ülkemizin güvenliğini tehdit eden o teröristleri eğiten Alman ajanlarından haber ver. Ne işi var senin ajanslarının orada.

Utanmıyor musunuz bu ülkenin teröristlerine gelişmiş silah vermeye ve onları eğitmeye? 

Bizim ülkemizde bir zamanlar, sizin Hitler’inize bile haddini bildiren M. Kemal vardı. Şimdi nasıl arıyoruz size haddinizi bildirecek bir siyaset adamını.

AB'den Sorumlu Bakan Ali Haydar Konca 
Yeni seçim hükümetinin Avrupa Birliği'nden Sorumlu Bakanı  Ali Haydar Konca'nın ilk sözleri: 2015 olayları için Türkler soykırım yapmıştır. Şimdi söz konusu olan nasıl ifade edileceği.  Avrupa Parlementosu'nda gündeme gelirse soykırımı kabul ederiz dedi.
Ben size nasıl ifade edeceğinizi söyleyeyim.
Ermenileri de tehcir anında onların mallarını yağmalamak için ve yine Süryanileri soymak amaçlı devlet otoritesini tanımayan Kürt aşiretleri yapmıştır. 

Aynı doğu ve güneydoğuda bugün yaptıkları gibi. 

Sayın bakan fırsat bu fırsattır. Birde Rum Pontus soykırım iddiaları var. Yolun düşerse bir zahmet Selanik'e uğrayıver. Orada Rum Pontus Soykırım Anıtı'nı görürsün. 353 bin Rum'u katletmişiz, bir demet çiçek bırakmayı da ihmal etme sakın.

Daha İyon katliamı var, İzmir Yangını katliamı var, Dersim katliamı var. Bunları da ihmal etme.

Sonra Yeni Zelanda ve Avustralyalı 120 bin Anzak askerini de öldürdü Mehmetçik Çanakkale'de. Adamların kötü bir niyeti yoktu Çanakkale'ye stres atmaya gelmişlerdi.

Niyetleri İstanbul'a giderek Boğaz'a karşı rakı içmekti. Neyse fırsat bu fırsat iki ayınız kaldı şunun şurasında.

Bu fakir ülkenin parası ile bakanlık yapıp bu ülkeye kötülük yapmanın tam zamanıdır.

Sivas Kongresi 
Bu yazı sizlere ulaştığında takvimler 4 Eylül'ü gösteriyor olacaktır. 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi temel kararların alındığı ve cumhuriyet tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Alınan kararlar içinde manda ve himaye kabul edilemez, Ya istiklal, ya ölüm. Yeni kurulacak devletin yol haritasıdır. Ve o gün Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kuruluş günüdür. Bu kuruluş daha sonra Cumhuriyet Halk Fırkası ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Yani CHP'nin kuruluş tarihi 4 Eylül 1919'dur. Parolası 'Ya istiklal, ya ölüm' ve 'tam bağımsız Türkiye'dir.
(Önemli Not: Kastettiğim CHP'nin bugünkü yeni CHP ile hiçbir ilgisi yoktur.)

Sisi ve Putin anlaştı 
Meyva sebze üreticilerimize bir darbede Putin'den geldi. Moskova'da Putin'le  bir dizi anlaşma yapan Mısır Devlet Başkanı Sisi, Rusya'ya ve Türkiye'den aldığı  sebze meyvayı yüzde 40 daha ucuza satmayı taahhüt etti. Putin de bu teklife sıcak baktı. Yeniden yapılacak seçimin bu ülkeye zararları saymakla bitmez.