03 Temmuz 2015
Suriye sınırına 3.5 metrelik duvar yapılacak

IŞİD militanlarının sızlamaları ve kaçak geçişlerin bir türlü önlenememesi üzerine, sınır hattında 3.5 metrelik duvar çekme kararı alındı.

İçişleri Bakanlığı, Suriye sınırında güvenlik kuşağı oluşturulması amacıyla sınır boyundaki dört kentin valiliğine 20 milyon liralık acil ödenek gönderdi. Bu kapsamda harekete geçen Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa valilikleri 'güvenlik kuşağı' için ortak proje oluşturdu. 

Beton duvar yerleştirilecek
Projeye göre; Türkiye ile Suriye arasında bulunan 911 kilometrelik sınıra birbirine geçmeli 3.5 metre yüksekliğinde beton duvarlar yerleştirilecek. Ayrıca, duvarın Türkiye kısmına yol yapılırken, yolun arkasına yüksek tel çit çekilecek. Güvenlik önlemlerinde aydınlatma ve kameralı takip sistemi kurulacak. Bu duvarın mutlaka yapılması gerektiğini 10 yıl önce, 5 yıl önce ve son olarak da bir yıl önce defalarca yazdım. 

Şimdi 2014 Kasım'ında yazdığım bir yazıyı sizlerle paylaşacağım. Ancak çok geç kalındı. Bugüne kadar gecikme sonucu ülkemiz maddi ve siyasi çok bedel ödedi. 90 ülkeden gelen IŞİD teröristlerinin Ortadoğu'ya geçmelerinin sorumluluğu ne yazık ki ülkemizde kaldı. 

Rus anne kızını, İngiliz baba oğlunu ülkemiz sınırlarında aramaya başladı. Bu sınırın maliyetini mislilerlercesini sadece turizmdeki kaybımızla ödedik. Ancak ben bu duvarın Akdeniz'den Karadeniz'e kadar tüm sınırlarımızı kapsamalıdır diyorum. Kuzey Irakla barınan teröristlerin ikide bir ülkemizi tehdit etmeleri kabul edilemez. Ayrıca önümüzdeki yıllarda ABD emperyalizminin Hazar bölgesinde istikrarsızlık planladığını gözlemliyorum. 

Şimdi Kasım 2014'teki GÖZLEM'de çıkan yazımın bir kısmını sizinle paylaşıyorum...

Ülkemizin güvenliği için
Geçtiğimiz gün de yazdım. Ülkemizin güvenliği, çocuklarımız, bu coğrafyada insanca yaşamamız için hemen Akdeniz'den Karadeniz'e kadar olan sınırlarımızı tamamen kapatalım. Artık IŞİD gerçeğini lütfen anlayalım. Söz konusu olan sadece bir terör örgütü değildir. 80 ülkeden gelen bu terör güçlerinin arkasında 15-20 milyon Sünni Iraklı-Suriyeli ve diğerlerinden oluşan bir blok vardır.

ABD'nin öncülüğünde oluşturulan dünyanın en güçlü ordularının, bu savaşın en az 3 sene süreceğini, başka türlü açıklamak mümkün değildir. 

Savaş Arap-Kürt savaşına dönüşme riskini fazlası ile taşımaktadır. Bu savaş Türkiye'nin de savaşa dâhil olma riskini taşır.

Batı ülkelerinin, hatta tüm dünyanın pasaportlarını iptal ettiği teröristlerin Türkiye'yi tehdit etmesi riski vardır. Batılı sözde müttefiklerimiz başta Almanya, şimdiden Türkiye'nin güvenli olmadığı konusunda ülkemize gelecek turistleri uyarmaya başladı.

Türkiye Devleti öncelikle kendi halkını korumakla yükümlüdür. ABD nasıl gençliğini uyuşturucudan korumak için Meksika sınırına güvenlik duvarı yapıyor, Yunanistan ve Bulgaristan kendi ülkelerinin güvenliği için sınırlarımıza güvenlik duvarı ördü ise biz de vakit geçirmeden güvenlik için hemen bir duvar örmeliyiz.

Bu duvarın maliyeti ne olur?
Yunanistan ve Bulgaristan kendi sınırlarını zaten kontrol altına aldı. Geri kalan sınırımız yaklaşık 2 bin 500 kilometre, 4 metre yüksekliğinde ve 30 santim genişliğindedir. Bir duvarın 1 metresinin maliyeti beton demir hafriyat, elektronik destekle beraber yaklaşık 250 dolardır.

1 kilometresi 250 bin dolar. 2 bin 500 kilometresi 625 milyon dolardır. Böyle bir duvarımız olmadığı için bugün ülkeye gelenlerin maliyeti 6 ay için 1 milyar dolardan fazladır. (Bugün rakam 6 milyar doları geçti)

Kabotaj ve Denizcilik Bayramınız kutlu olsun
1 Temmuz 1926 denizlerimizde ticaret Türk Bayrağı ve Türk denizcileri ile yapılacaktır. Lozan'ın ardılı bir anlaşma ve tüm batılıların yapamazsınız dediği bir ortamda onlara meydan okumadır. 
- Türklerin tarihinin altın yıllarıdır o yıllar. 
- Kurtuluş Savaşı heyacanının kalkınmada devam ettiği yıllardır. 
- Devletin malına kimsenin dokunmadığı, göz dikmediği yıllardır. 
- Soygunun, talanın düşünülmediği yıllardır.
Geriye bugünlerden ne kaldı ki... Mustafa Kemal ve kadrosuna binlerce selam olsun.