31 Ocak 2014
Rusya'nın 2014 yılı hedefleri

Rusya'nın 2014 ve sonrası hedeflerini, Putin'in açıklamaları ile yorumlayacağız. Her ne kadar Rusya'da Duma gibi güçlü bir meclis olsa da, sistem gereği Putin'in otoriter bir özelliği var. 

Ancak burada bir zorunlu açıklama yapmak durumundayım. Batılı liberal basın son zamanlarda, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ı, Putin'e benzetmekte, Putin için de yeni Rus çarı yakıştırmasında bulunmaktadır. Tamamına yakını finans kapitalin kontrolünde olan batılı basın Putin'i hiç sevmez, hatta nefret eder, onların sevdiği lider Yeltsin gibileridir. Rus ekonomisinin battığı, kadınların nataşa adı ile ülke ülke dolaştığı, milli değerlerinin yağmalandığı dönemleri özlerler. Bu yıl dünyanın en etkili kişisi seçilen Putin, ülkesinin milli değerlerini savunur, ülkesinin gayri milli değerlerini savunanlarla kıyaslanması, yanlış bir değerlendirmedir. Şimdi Putin'in yılsonu açıklamalarından Rusya'nın stratejik hedeflerini yorumlayalım. 

Bayan Clinton ve Davutoğlu'nun, yanlış yönlendirmesi ile Suriye'de kontrolü ele geçiren Rusya, Doğu Akdeniz'e donanmasını getirerek batılılara ağır bir darbe vurdu. Putin, "Bundan böyle hiç bir ülkenin dışarıdan yapılacak müdahalelerle parçalanmasına izin verilmeyecektir.” Tek kutuplu dünyada, Conderella- Rice Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da 20 İslam ülkesinin sınırları yeniden çizilecek sözleri ve BOP tarihin çöp tenekesine atılmıştır.

Putin ile devam edelim
"Hiçbir ülkenin, Rusya üzerinde askeri üstünlük sağlamasına asla izin vermeyeceğiz" Rusya'nın lider olacağı, ancak kimseye nasıl yaşayacağını öğretmeyeceklerini ifade etti. "Küresel ve hegemonya iddiası ülke olmayacağız" dedi. 

Bu mesaj aslında Ortadoğu ve Afrika ülkelerine gönderildi. "ABD ve Avrupa gibi olmayacağız" dedi. 
Putin'in yeni yıl mesajından "Putin Uzakdoğu’sunun ve Sibirya'nın kalkındırılmasının 21 yüzyılda Rusya'nın öncelikli projesidir" dedi.  

Sizlere daha önce Sibirya'nın henüz el değmemiş yeraltı ve yerüstü kaynakları değerlendirilirse nasıl bir dünya olacak diye yazmıştım. Pek çok dost epey doküman göndermiş Sibirya'nın zenginlikleri ile ilgili. Bu projenin gerçekleşmesi Türkiye için çok önemli fırsatlar yaratabilir. Putin yeni yıl mesajında terör kaygısından söz etti ve terörün kökünü kazıyana kadar savaşacağız dedi. Özellikle Soçi Olimpiyatlarından dolayı tedirgin ve maalesef teröristlerin olimpiyat merkezine Türkiye sınırından geçebileceği uyarısını yaptı. 

Rusya'nın sesi (Son haberler)
Çin ve Rusya Akdeniz'de sürekli olarak konuşlanmayı planlıyor. Ve şu anda iki donanma güçleri tatbikat yapıyor. Çin gemileri Yunanistan'ın Pire ve Neapol limanlarında konuşlanıyor. Çünkü bu limanlarda Çin'in mülkiyet hakkı var. 

Burada önemli olan Kıbrıs Rum kesimi Rus donanmasına lojistik destek verir, havaalanını Rus hava kuvvetlerine açar, limanlarına Çin savaş gemilerinin girmesine izin verir, Rusya'dan S300 füzeleri alır ama Türkiye Çin'den füze almak isteyince kıyamet kopar. 

Çünküüü… Ülkemizin iktidarı ana muhalefeti dâhil hepsi ABD-AB-NATO’ya sadakat yarışına girerlerse sonuç böyle olur.