22 Kasım 2013
Diyarbakır toplantısı üzerine yorumlar

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine;
Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nde başta enerji olmak üzere yandaşlarımızın ufak çıkarları için bu ülkenin doğu ve güneydoğu bölgesini mi feda edeceksiniz? Diyarbakır'a gelmeden önce peşmerge başının yayınladığı haritayı görmediniz mi? 27 ilimizi Kuzey Kürdistan olarak gösteriyorlar. (Üstelik de aslında kendinin Kürt olduğunu ifade edenlerin azınlık olduğunu ve onların Kürtçe konuşan Türkmenler olduğunun bilinmesine rağmen.)

Barzani yayınladığı harita ile Fırat ve Dicle Nehirleri ve barajlarımızın tamamını Kuzey Kürdistan ilan ediyor ve utanmadan birde İskenderun'dan denize açılıyor.
Dikkat edin bütün haritalarda bazı farklılıklar var. ABD haritaları ile AB haritaları farklı. Her biri kendi çıkarlarına göre Kürdistan haritaları yayınlıyor. 
ABD Kürdistan'ı Akdeniz'e kapatıyor. Böylece o bölge düşmanla çevrili olacak ve bölgeyi istediği gibi kullanacak. AB ise kendi çıkarları için denize açılıyor. 
Diyarbakır toplantısına gelirsek, bir aşiret reisi, Türk düşmanlığı içeren şarkıya ağlayan davetliler, haddini bilmeyen bir belediye başkanı, iki türkücü ile bir devlet kurulmaz.

ABD'ye; 
Tek kutuplu dünya dönemi başladığında (yani sosyalist blok dağıldığında) Neocon şımarıkları sizi tarihi bir yanlışa yöneltti. Önce Afganistan sonra Irak daha sonra Libya, Yemen gibi ülkelerde sudan sebeplerle silahlı saldırılarda bulundunuz. Arkanızda acı, gözyaşı, milyonlarca dul ve yetim çocuk bıraktınız. Irak'ı tarihi eserlerine kadar yağmaladınız. Libya'nın petrolünü ve paralarını yağmaladınız. Ancak sıra Suriye'ye gelince yenildiniz. Üstelik bölgedeki en büyük rakibinizin de Akdeniz'e inmesine sebep oldunuz.
  http://www.gozlemgazetesi.com/UserFiles/images/Habericerik/22-11-2013_19-37-04_2.png
http://www.gozlemgazetesi.com/UserFiles/images/Habericerik/22-11-2013_19-37-04_1.png 
Gürcistan ve Ermenistan'ın da Avrasya ekonomik bölgesine katılımıyla, Rusya'nın ekonomik alanı Türkiye sınırlarına dayandı. Size Kürdistan'dan hayır gelmez. Bu devlet çok kısa zamanda Rusya'nın etki alanına girer. Böylece Ortadoğu hem doğudan hem de  batıdan rakibiniz kuşatılmış olur. Yapacağınız en önemli iş Türkiye'yi bölen haritaları tedavülden kaldırın.
Çok güvendiğiniz Nabucco Projesi çöktü. (Geçtiğimiz günlerde Nabucco firması kendini fes etti.)

Büyük Ortadoğu projesini rafa kaldırın, eşbaşkanlığını da iptal edin. İktidarı, ana muhalefeti ve cemaati kontrol etseniz bile Türk halkını sonsuza kadar kaybediyorsunuz. Ülkenizdeki bin 500 olduğu ifade edilen düşünce kuruluşları ne yapıyor?

İsrail Devleti'ne;
Kürdistan için küçük İsrail diyorlar. O Kürdistan'ın hiçbir zaman size hayrı dokunmaz. Sizin için,  bölgede güvenliğiniz için, en güçlü dost laik üniter bir Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Son söz, artık tek kutuplu dünya yok, çok kutuplu dünyaya göre Ortadoğu yeniden tasarlanacaktır.