28 Haziran 2013
Özelleştirilecek bir şey kalmadı

Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek müjdeyi verdi: "Özelleştirilecek bir şeyimiz kalmadı." En ilkel ülke bile bunu içine sindiremez. Gerçi Gözlem Gazetesi bu sayısında, uzmanların görüşleri ile bu konuyu işleyecek.

Ancak ben de bu konuda birkaç şey söyleyeyim. Ülkemizde özelleştirme yapılmadı. Cumhuriyet dönemi kazanımları yağmalandı. 

O kurumlardan her birinin bir hikâyesi vardı, cumhuriyetin coşkusu, heyecanı vardı. Yerim yeterli olsaydı sadece birinin bile kuruluşundaki azmi, iradeyi anlatmak isterdim. 

Yağmacılar harekete geçti
Şimdi sıra köylümün tarlasına, topraklarına geldi. Yağmacılar, ilgili bakana "Toprağı köylünün elinden alalım" diyor.  Uluslararası FAO gibi kurumların önümüzdeki yıllarda tarımsal ürünlerin fiyatının ikiye katlanacağını belirtmesinden sonra, yağmacılar vakit kaybetmeden harekete geçti. 

Grup toplantıları
Belirli bir günde yapılan siyasi partilerin grup toplantılarını bilirsiniz. 

Sadece parti başkanı konuşur. Genellikle öfke ve saldırı vardır, siyasetse hiç yoktur. Bolca yalan da hâkimdir. Lider ne söylerse söylesin karşısındakiler alkışlamak zorundadır. Aksi takdirde bir dahaki dönem milletvekilliği hayal olur. Çünkü seçilecek kişileri liderler belirler.  Yalan söylemek siyasi partilerimizin varlığının gerekçesidir. 

AKP seçmenini kaybetmemek için CHP'ye çatmak zorundadır. CHP de  özellikle kıyı şeridinde varlığını sürdürmek için AKP'ye çatmak zorundadır. Ancak bazı yalanlar bu ülkenin uluslararası saygınlığına çok ciddi zararlar vermektedir.

Siyasetin yasası!
AKP'nin son grup toplantısında Başbakan, CHP'yi geçmişinde Dersim Soykırımı ile suçlamıştır. Zaten başımızda yeteri kadar soykırım suçlaması varken, iki partinin kavgaları ve hatta Dersim olaylarında kısmen işbirliği yapıldığı iddiaları ile yeni bir soykırım suçlaması ile karşı karşıyayız.

Ermeni, Rum Pontus, Süryani, İyon soykırım suçlarına ilaveten bir de Dersim sözde soykırımı... 
Rakamlar yalan gerekçeleri yalan...

Ayıptır be ayıp!

Siyasi partilerimizde siyaset yapmak yasaktır.  Siyaset yapmaya sadece liderin hakkı vardır.  Bu siyasi partilerin yazılı olmayan yasasıdır.