Atila DİNÇER


1938 Muğla doğumluyum. Babamın memuriyeti nedeniyle bir süre Anadolu’yu dolaşıp yuvaya, Karşıyaka’ya döndük. İlkokulu Karşıyaka Cumhuriyet İlk Okulu’nda, orta ve liseyi Karşıyaka Lisesi’nde tamamladım.1962 de İTÜ Makine Fakültesinden mezun oldum.

Meslekte 50 yılım makine mühendisliği ile dolu dolu geçti. Bu nedenle kendimi şanslı görmekteyim. Öncelikle, sevgili eşim Sevin’imin, kızım Banu’nun ve oğlum Berk’in mutlu meslek yaşamıma katkıları için teşekkür etmek isterim. Ben mutluluğu evimde, ailemde ve mesleğimde buldum.

Makine tasarım imalat, lojistik, bakım, onarım, işletme, oto yan sanayi, tesis yatırımı teknik, ekonomik, fizibilite ve rantabilite hesap ve uygulamaları, satış, pazarlama bayilik v.s. gibi geniş hizmetleri kapsayan iş hayatımı kısaca özetleyecek olursam:

* 1962 -1965, İzmir 1016 nolu Ağır Bakım Fabrikasında vatani görevi ve Kerim Elibol Tesisat Firması tesisat mühendisi;

* 1965-1985. Turyağ Türkiye Yağ ve Mamulatı A.Ş. ( Henkel ) de, Yatırımlar Proje Sorumlusu, Proje ve Bakım Baş Mühendisi, Satın Alma Koordinatörü;

* 1985-1987, Ulukartal Makarna A.Ş. İzmir İşletme Müdürü ve Kartal Makarna A.Ş.Afyon Teknik Koordinatör;

* 1987-1991, Efe Endüstri A.Ş. Satın Alma Müdürü;

* 1991-1999, Habaş Sinai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Ege Bölge Müdürü;

* 2000 yılında bu yana, Modül Yapı Denetim Ltd. Şirketinde Proje ve Yapı Denetçisi ve şirket ortağı olarak çalışmaktayım..

Katılmış olduğum belli başlı kurs ve seminerler:
İş dağıtımı etüdü, İş akışı etüdü, Formüler analizi,  Sanayide Bakım Teknikleri; …Verimli yatırım için İndirimli Nakit Akışı (D.C.F.) metodu,  Sevk ve İdarede Karar Verme Problem Çözme Teknikleri ve Politika Uygulamaları, Amaçlara Yönelmiş Sevk ve İdare, Endüstride Bakım Uygulamaları Sempozyumunda Koruyucu Bakım Uygulamaları sunumu,  Malzeme idaresi ve stok kontrolü, Highly İntensiv Study, Bournemount İngiltere, dil,  Motivasyon ve Amaçlara Yönelmiş Sevk ve İdare, AYSİ Organizasyonda Temel Prensipler,  Kominikasyon,  Kalite Çemberleri ( Q.C.C),  Kaynak Semineri,  İso 9002, Doğal gaz iç tesisatı,  Asansör tesisatı,  Isı, ses ve su yalıtımı.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesinde halen Genel Kurul
Delegeliği; Yapı Denetim Uzmanlık Komisyonu Başkanlığı, Dış Danışmanlık görevlerini yapmaktayım

Makine Mühendisleri Odası İzmir, Konya, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa ve Van İlleri Şube ve Temsilciliklerinde Yapı Denetim Seminerleri düzenledim.

Geleneksel MMO İzmir Şubesi TESKON 2007 Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi “ Yapı Üretim Ve Denetim Süreçleri “ Paneli’nde, “ Yapı Denetiminde Karşılaşılan Sorunlar” konusunu sundum.

Yapı denetim kuruluşlarının, yerelde Egeden Yapı Denetim Derneği ve bilahare Türkiye genelinde Yapı Denetim Kuruluşları Birliğinde kurucu ve Yönetim Kurullarında çeşitli görevlerde bulundum. Özellikle yasal mevzuat çalışmalarında katkılarım oldu.
İNŞAAT & YATIRIM Dergisi Ağustos 2007 sayısında “Yapı Denetim Yasal Ortamından Kaynaklanan Sıkıntılar” konu başlıklı makalem yayınlandı.
Genellikle 1999 Marmara Depremi yıldönümlerinde yapı denetim sorunları, ısı yalıtımı, binalarda enerji kimlik belgesi gibi mesleki konularda muhtelif gazetelerde yazılarımla kamuyu bilgilendirmeye çalıştım.

İTÜ İzmir Mezunları Derneği’nin pek faal olamayan üyesiyim.

40 yılı geçen Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ve Fikir Kültür Derneklerinin üyesi olarak, kendine özgü çalışmalarında, sunduğum konferanslarımdan son bir kaçı:
Darwin’den Dersim’e, Cumhuriyet ve Antropoloji, Prof Dr. Zafer Toprak, .Prof. Dr. Amiran Kurtkan Bilgiseven, Cumhuriyet’in Aydın Bilim Kadını, ..Özgür İrade ve Hür Düşünce Şehitleri: Sokrates, İskenderiyeli Hypatia, Hallacı Mansur, Şahabeddin Sühreverdi, Seyyit Nesimi ve Giordano Bruno, .Kabala, .Mazinin  Mahzeninden  Atinin  Mabedine, Filozof Max Müler, .Modern İslam’ın Öncülerinden; Felsefeci Bir Sofi, Mutasavvıf Bir Filozof, Hikmet Sahibi Bir Alim, Muhammed Abduh.

Yaşam felsefem:
Yüce Mevlana’nın deyişi ile;
Ekmeği öğrendim.
Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini...
Sonra da ekmeği hakça üleşmenin,
bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim.

Ulu Tanrı’dan dileğim; alan değil, veren ellerin; affedici olduğu için affedilenlerin; Hak ile doğan, Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların safına katılmak.

Atila Dinçer
14.Şubat 2013..