Abdullah BİZDEN

1948'de Ankara'da doğdum. İlk ve ortaokulu Ankara'da, liseyi parasız yatılı olarak İstanbul'da, Kabataş Erkek Lisesi'nde okudum. ODTÜ Mühendislik Fakültesi inşaat mühendisliği bölümünün 1972 mezunlarındanım.

Meslek hayatıma mezun olduğu üniversitede aynı bölümde asistan olarak başladım. Burada yüksek lisans çalışması yaptım. Kara Harp Okulu'nda malzeme bilimi ve yapı malzemesi dersleri verdim.

1977'de üniversiteden ayrılarak özel sektöre geçtim. 1981-1989 arasında Libya ve S. Arabistan'da uluslararası projelerde mühendis ve yönetici olarak çalıştım.

1989 - 2012 arasında İzmir'de, İzmir Çevre Yolu - Aydın Otoyolu inşaatında proje genel müdür yardımcısı olarak çalıştım. 2012 yılında emekli oldum.

Meslekî konularda ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çeşitli tebliğlerim, mesleki dergilerde yayınlanmış yazı ve çevirileriyle toplam 30 yayınım var.

Konularını yayınlandığı dönemin aktüalitesi ile sınırlı olmadan, genel meslek perspektifinden ele alan meslekî yazılarımdan bir seçme, "Bir ınşaat Mühendisinin Penceresinden" başlığı ile kitap olarak yayınlanmaya hazır.

1962'de "Doğan Kardeş" dergisinde yayınlanan şiirimi saymazsak, meslek dışı edebiyat ve düşünce ürünlerim lise yıllarından başlayarak çeşitli dergilerde yayınladı.

İngilizce'den çeviriler yaptım. "Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi"ne madde yazarı olarak katkıda bulundum.

"Yollar, Mühendisler ve Edebiyatımız" adlı özgün bir çalışmam, TMMOB ınşaat Mühendisleri Odası ızmir şubesince 2008'de kitap halinde yayınlandı.

Meslek perspektifimi hayatın diğer boyutlarıyla bütünleyen meslek dışı çalışmalarımı meslek örgütü İMO'nun etkinliklerinde ve SİMGE grubu etkinlikleri içinde gerçekleştirmeye devam ediyorum.
Bu arada, bu türden çalışmalarımı kitaplaştırmak için dosyalarını düzenliyorum.

"Selülozman"lığın birkaç adım gerisinde, tutkulu bir kitap dostuyum. Kütüphanemi değerli bir kültür mirası haline getirmek de yaşamı anlamlı kılan amaçlarımdan biri. Emekli olduğum 2012 yılında bu amacımı gerçekleştirme yolunda ilk adımımı attım. Şu anda kütüphanemi düzenlemeye çalışıyorum.

Evliyim, bir oğlum, bir kızım var . 1989'dan bu yana İzmir'de yaşıyorum.

Simge grubu ortak kitapları
Şantiye Öyküleri
Mühendisçe Sanat
Yaza Çize On Yıl

İnşaat Mühendisliği zor bir meslektir. Tahsili zor, uygulaması zor, yapılan hizmetin önemini topluma kabul ettirmek zordur. İnsanlar binada oturur, köprünün üzerinden geçer, barajın biriktirdiği suyu kullanır ama bı yapıların ne kadar büyük bir emekle, güçlükle ve özveri ile meydana getirildiğini düşünmezler bile.

İnşaat, tuğla üzerine tuğla koyarak, emek ucuna emek ekleyerek meydana getirilir. Uzun sürer ve anlık başarıların parlak kıvılcımını taşımaz. Bu nedenle yayın organlarında, televizyonda, doktorlar dizileri, hukuk savaşlarını görürsünüz ama inşaatçının dünyasına değinilmez.

Oysa, inşaatçının dünyasında da ilginç olaylar, dramlar ve nice hoşluklar yer alır. Bunlar Günlük sıkıntıların yer aldığı yoğun bir süreçte erir gider ve unutulur. İnşaat mühendislerinin en önemli ihmali (boşlama) ve kusuru, belki de bu iç dünyayı, dış dünyaya açmamış olmalarıdır. Biz Sanatçı İnşaat Mühendisleri Grubu olarak bu kitaplarla bu kapıyı aralamaya çalıştık. Umarız ki bu bir ilktir ve bundan daha doyurucu ve yetkin eserler ortaya çıkacaktır