1910-1916 SALİH EFENDİ: Hasanpaşa konağından Akbaba orta mahal­leye kadar olan yerin sahibiydi. Fasulyeci Mustafa Ağanın oğludur. Emekli Deniz Yüzbaşıydı. Çocukları Albay Muzaffer, Albay Cihat ve Saime Hanımdır. Babası Emirgânlı Emine Hanımın eşi. Muhtarlığı sırasında köyde çıkan bir çatışmada aldığı ağır yara sonrasında 1916'da öldü.

1916-1925 TEVFİK BEY: Malakov (ya da Malakoğlu) Hasan Paşa'nın oğlu, Askerî okullarda okudu. Deniz Harp Okulu'nu bitirip deniz subayı olarak Osmanlı donanmasında görev aldı. Binbaşı olarak emekli olup Akbaba'daki babasının konağına yerleşti. Bir müddet Anadolufeneri’nde Kıyı Emniyet Müdürlüğü yaptı. 1916'da Akbaba Muhtarı oldu. Çocukları Hasan, Şevket ve Saime Hanımdır. 1925 yılında vefat etti.

1925-1929 ŞEVKET BEY: Tevfik Bey'in oğludur. Babasından sonra muhtar oldu. Komple sanatkâr. Elinden her iş gelmesinin ötesinde birtakım müzik aletini de çalabilir. Faika Hanım'la evli, Şu anda konakta eşi Saadet Hanımla beraber oturan Sadi Yücel'in babasıdır.

1929-1930 İBRAHİM NURETTİN: Babasının adının İbrahim olması nedeniyle İbrahim Nurettin olarak söylense de Akbabalılar onu Nuri Bey olarak tanır. Akbaba'ya gelip arazi ve ev alıp yerleşmiş emekli memurdu. Şevket Bey'den sonra muhtar oldu. 1930 yılında muhtar iken öldü. Çocukları: Celalettin, Şecaattin, Feriha ve Cavide'dir.

1930-1931 MAHMUD AĞA OĞLU AHMED: (Tınaz): Mahmut Çavuş'un oğlu. Bağ bahçe, mandıra ve orman işleri yaptı. Çok kısa bir süre muhtarlık yaptı. Mustafa, Abdi, Haydar ve Rukiye'nin babasıdır.

1931-1936 NECİP PAŞA'NIN LÜTFÜ BEY: Şifa suyundaki Necip Paşaların damadı olduğundan böyle anılır. Eşi Rıdvan Hanım, çocuk­ları Abdullah, Sabiha, Hikmet ve Süheyla'dır.

1936-1952 CELALETTİN ÖZKÖNÜ: Ağababa'nın Müdafaai Milliye arkadaşı İbrahim Nurettin Bey'in oğlu. Rüştiye mezunu. Askerliğinde Eskişehir Uçak Fabrikası'nda aldığı teknik eğitim sonucu Kundura Fabrikası'nda Çarkhane (atölye) ustabaşılığı yaptı. Babasından devraldığı muhtarlığı 1950'ye kadar sürdürdü. Köyün içindeki yolu Arnavut kaldırımı yaptırmanın yanı sıra dere içine de taş döşetti. Yine köyden Aliye Hanım'la evlendi, Feriha, Neziha ve Nurettin'in babaları.

1952-1955 HÜSAMETTİN YILMAZ: Babasının adının İbrahim olması nedeniyle İbrahim Nurettin olarak söylense de Akbabalılar onu Nuri Bey olarak tanır. Akbaba'ya gelip arazi ve ev alıp yerleşmiş emekli memurdu. Şevket Bey'den sonra muhtar oldu. 1930 yılında muhtar iken öldü. Çocukları: Celalettin, Şecaattin, Feriha ve Cavide'dir.

1955-1960 SADİ EREL: Erzurumlu, Mandıra ve manifatura dükkânı sahibi, Kundura Fabrikasında kâtip. Behice Hanımla evlendi. Tarık (Beykoz A Takımında futbolcu) ve Tansel'in babası.


Abdüssemi YAVRUTÜRK
Akbaba 2010